Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp: 'Ik ken die man niet, maar zoiets moet-ie niet zeggen'

Jan Boskamp: 'Ik ken die man niet, maar zoiets moet-ie niet zeggen'

7 jan 2023, 00:00

Robin Veldman, oud-jeugdtrainer van SC Heerenveen, kreeg in zijn eerste periode als hoofdcoach van RSC Anderlecht stevige kritiek van Jan Boskamp.

Veldman, toen nog trainer van de beloften, werd in oktober de vervanger van Felice Mazzù. Voorafgaand aan zijn start als interim gaf Veldman aan niet met de fysieke data van zijn voorvanger te gaan werken. Voor Boskamp een gebrek aan respect voor zijn collega. "Ik ken die man niet, maar zoiets moet-ie niet zeggen", wordt Boskamp geciteerd in het Algemeen Dagblad.

"Zo niet waar. Ik gebruik het alleen anders", reageert Veldman met een lach, die juist bezig was bezig met data in zijn tijd bij Heerenveen. "Robin was altijd innovatief bezig met het verzamelen en analyseren van de data van spelers", zei Foppe de Haan destijds over de 37-jarige Veldman.

De opmerking van Jan had volgens Veldman te maken met een misverstand, 'veroorzaakt door een verkeerde vertaling van het Nederlands naar het Frans en weer terug'. "Dan krijg je dat. Maar goed, als trainer van Anderlecht weet je dat je onder een vergrootglas ligt", aldus Veldman.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.