Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp: ‘Feyenoord zit in m’n hart, in m’n DNA, dat verdwijnt nooit’

Jan Boskamp: ‘Feyenoord zit in m’n hart, in m’n DNA, dat verdwijnt nooit’

4 mei 2023, 14:00

Feyenoord lijkt op zeer korte termijn kampioen van de Eredivisie te worden, dus vond de Playboy het de hoogste tijd voor een uitgebreid interview met Jan Boskamp. In gesprek met het tijdschrift vertelt het 74-jarige voetbaldier over zijn liefde voor de Rotterdamse club.

“Laten we hopen dat het  in de Kuip gebeurt”, zegt Jan over het naderende kampioenschap. “Dan barst er weer een volksfeest los.” Ook Bossie zegt zich een kampioen te voelen, als Feyenoord de titel pakt. “Tuurlijk, dat is ook typisch Feyenoord, het is en blijft een volksclub, er zit niets elitairs aan. Die club zit in m’n hart, in m’n DNA, dat verdwijnt nooit. Ik moet Belgen nog weleens uitleggen dat Feyenoord dé club van het land is, niet Ajax.”

Volgens Jan is er geen club in Nederland zoals zijn Feyenoord. “De steun aan Feyenoord maakt geen onderscheid, het zit in alle geledingen van de bevolking. Toen ze laatst eindelijk weer eens wonnen van Ajax in Amsterdam, werden ze bij thuiskomst opgewacht door een mannetje of vijfduizend. Dan ontstaat er een spontaan volksfeest. Waar maak je dat nou mee?”

Afgelopen jaarwisseling lag Jan op de intensive care met hartproblemen. Er werd een pacemaker geplaatst, maar daar bovenop kreeg hij het RS-virus én een longontsteking. “Toen heb ik wel even gedacht dat ik de Kuip nooit meer terug zou zien”, vertelt Jan daarover. “Ik heb in totaal drie weken in het ziekenhuis gelegen, waarvan een deel op de intensive care. Man, man, je had me moeten zien liggen aan al die snoertjes, slangetjes en monitoren, ik leek wel een robot. Gelukkig hebben ze me er weer bovenop gekregen, ik voel me als herboren, veel beter dan de laatste maanden van 2022. En het belangrijkste: ik heb maar één duel van Feyenoord gemist. Nu ben ik volop in training voor de marathon van Rotterdam. Tenminste: als ze nog iemand zoeken om het startschot te lossen.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.