Terug

Volg Vandaag Inside

'Boskamp en ik hadden een haat-liefdeverhouding, we zaten altijd te kutten tegen elkaar'

'Boskamp en ik hadden een haat-liefdeverhouding, we zaten altijd te kutten tegen elkaar'

24 nov 2023, 13:10

Peter Maes stond bij verschillende Belgische clubs aan het roer, maar trainde nooit een club in Nederland. Tot in september Willem ll bij hem aanklopt. Maes is enthousiast, en schakelt boezemvriend Jan Boskamp in voor advies.

“Ik vroeg hem: Bos, wat moet ik doen? Is dit een club die bij me past?’”, vertelt Maes in gesprek met Voetbal International. Hij was direct positief en zei dat ik niet moest twijfelen. Willem II paste volgens hem uitstekend bij me, net als het Nederlandse voetbal. Hij zei ook: ‘Als je daar een beetje een cultuurverandering teweeg kan brengen en mensen willen je daarin volgen, dan ga je tot mooie resultaten komen’. Daarna was het snel beklonken.”

Maes en Jan zijn al meer dan dertig jaar bevriend, zo legt de 59-jarige Belg uit. “We hebben onlangs nog samen een interview gehad. Dan zitten we vier uur samen, eten we iets en hebben we de grootste lol. We lachen veel, maar praten ook diep over voetbal. Hoe ziet hij het, hoe zie ik het.”

De vriendschap tussen de twee ontstond bij Anderlecht. “Daar was hij drie jaar mijn trainer. Ik was reservekeeper en we hadden eigenlijk een haat-liefdeverhouding. We zaten altijd te kutten tegen elkaar, zowel positief en negatief. Er waren ook wel periodes dat ik enorm kwaad op hem was en ik hem drie of vier weken niet sprak. Uiteindelijk kwam het altijd wel weer goed. Zo leer je elkaar ook goed kennen.”

Jan zoekt zijn oude vriend regelmatig op, nu hij werkzaam is bij het Brabantse Willem II. “Na zo’n wedstrijd zegt hij wel wat hij vindt”, vertelt Maes. “Hij benoemt de dingen zoals ze zijn. Hij is blij met hoe het tot nu toe gaat bij Willem II, maar hij ziet ook tekortkomingen en die benoemt hij ook. Dat verwacht ik ook van hem. Dat is toch wat hij het liefste doet, wedstrijden kijken en overal naartoe gaan.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.