Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp emotioneel: ‘Echt, ik mis hem verschrikkelijk, elke seconde van de dag’

Jan Boskamp emotioneel: ‘Echt, ik mis hem verschrikkelijk, elke seconde van de dag’

6 jan 2024, 20:08

Jan Boskamp is in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad openhartig over het gemis van zijn boezemvriend én Feyenoord-legende Wim Jansen. "Echt, ik mis hem verschrikkelijk, elke seconde van de dag."

Jan komt sinds het overlijden van Wim niet meer op Varkenoord, het trainingscomplex van Feyenoord waar hij decennialang stamgast was, omdat het te pijnlijk voor hem is. “Het komt zo vaak voor dat ik langs Varkenoord rijd en ik tegen mezelf zeg: je gaat er godver nú heen, Jantje. Om Cor Adriaanse te zien en Gaston Taument. Mannen met wie ik daar wel tienduizenden keren heb zitten ouwehoeren. Maar iets weerhoudt me. Sta ik daar, vlak bij de ingang en voel ik mezelf alweer gas geven. Onbewust rijd ik steeds weer door. Snap je dat nou? Ik wil op Varkenoord zijn, maar het gaat gewoon niet.”

“Weet je, mensen zeggen weleens: verdriet slijt. Nou, donderstraal maar op. Als ik aan Feyenoord denk, denk ik aan Coentje – voor mij de grootste ooit – en aan Wimpie. Wereldgozer, man, Wimpie. Het mooie aan hem was dat hij altijd overal een oplossing voor had. Met voetbal, met alles. Belde ik hem op om iets te vragen en na een minuut had hij me al overtuigd.”

“Echt, hij is de beste vriend die je je maar kunt wensen. Nu nog, als ik de Kuip in loop, kijk ik altijd eerst of Wimpie er zit. Wandel ik als vanzelf naar zijn unit. Gewoon omdat ik dit altijd deed wanneer ik het stadion in kwam. Echt, ik mis hem verschrikkelijk, elke seconde van de dag.”

Jan kan niet bevatten dat Wim niet mee mag maken hoe fantastisch het de club de laatste jaren is vergaan. “Ik zou hem zó graag nog één keer willen bellen, iets dat we vrijwel dagelijks deden. Ik denk dat dát het is waarom ik het niet aankan om de Feyenoord-talentjes te bekijken. Varkenoord was, nee, ís voor mij Wimpie."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.