Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp blikt vooruit op knock-outfase Champions League: 'Ajax is een outsider voor mij'

Jan Boskamp blikt vooruit op knock-outfase Champions League: 'Ajax is een outsider voor mij'

15 feb 2022, 13:39

In gesprek met Het Laatste Nieuws heeft Jan Boskamp samen met oud-voetballers Marc Degryse en Olivier Deschacht vooruitgeblikt op de knock-out-fase van de Champions League, die vanavond van start gaat.

Aan het begin van het gesprek wordt direct aan Jan gevraagd wie hij denkt dat de Champions League gaat winnen: 'Bayern. Of City.' Boskamp krijgt vervolgens te horen dat hij maar één club mag kiezen: 'Bayern München dan. Nee, wacht. Ik heb altijd City gezegd. Manchester City dus.'

De oer-Feyenoorder ziet Ajax als outsider. De ploeg van Erik ten Hag haalde in de poulefase 18 punten met Dortmund, Besiktas en Sporting CP als tegenstanders: 'In een kutgroep, ja,' reageert Jan. Marc Degryse is verbaasd: 'What the f*ck? Dortmund… Jij doet nu precies of die groep niets voorstelde.' Jan antwoordt: 'Die kopen alleen nog oude mensen. Dortmund is waardeloos. Die 18 op 18 vind ik klasse. Maar Dortmund is niet zo sterk als Ajax. En volgend seizoen is het aan ons.' 'Feyenoord in de Champions League?,' vraagt Degryse. 'We staan slechts een punt achter op PSV. En we zijn favoriet voor de Conference League,' aldus Jan.

De naam van Paris Saint-Germain is tot dan toe nog niet genoemd als een van de favorieten in de Champions League. Toch heeft Jan nog altijd vertrouwen in Messi: 'Je gaat hier toch niet beweren dat Messi niet meer kan voetballen? Je hebt van die mafkezen die zeggen: ‘Hij kan er niets meer van.’ Nou, dan ben je echt niet goed bij je appel.'

Aan het eind van het gesprek komt Jan toch nog terug op zijn voorspelling over wie de Champions League gaat winnen: 'Ik ga toch Bayern zeggen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.