Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp blikt terug op kampioensduel: 'Het sfeertje daar is echt ongelooflijk'

Jan Boskamp blikt terug op kampioensduel: 'Het sfeertje daar is echt ongelooflijk'

19 mei 2023, 14:08

Jan Boskamp heeft in gesprek met Het Belang van Limburg teruggeblikt op een "werelds weekend", waarin zijn oude clubs RWDM en Feyenoord kampioen werden.

"Zaterdag ben ik naar Molenbeek geweest, om daar de titel mee te maken," vertelt Jan. "Eindelijk is RWDM een stabiele club geworden, die heel rustig heeft gebouwd tot waar ze nu staan. Of ze meteen een niveautje hoger meekunnen? Dan zullen ze toch een pak nieuwe spelers moeten kopen. Al zal die Amerikaan (eigenaar John Textor, red.) wel investeren, als ik iedereen mag geloven."

En toen moest het hoogtepunt voor Jan een dat later nog komen, in De Kuip: "Daar zit ik elk weekend, sinds ik twaalf jaar geleden gestopt ben met trainen. Het sfeertje daar is echt ongelofelijk. Vorig weekend dacht ik die hele wedstrijd lang: dit stadion gaat uit elkaar vallen. Onvoorstelbaar, zo hard bewoog het. Wanneer ik op het eind rond me heen keek, zag ik iedereen janken: van jonge kinderen, tot oude mensen."

Weinig voetbalfans hadden aan het begin van het seizoen verwacht dat Feyenoord dit jaar kampioen zou worden. "Omdat ze op elke positie - ook die van Cyriel Dessers - spelers hebben moeten vervangen," legt Jan uit. "Maar op sommige plekken zijn ze zelfs beter geworden. Arne Slot, de trainer, is dan ook de king nu."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.