Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp: ‘Als ik ‘m zie, dan knal ik hem voor z’n eikel’

Jan Boskamp: ‘Als ik ‘m zie, dan knal ik hem voor z’n eikel’

19 sep 2022, 12:55

Club Brugge verraste afgelopen week vriend en vijand door FC Porto in de Champions League met 4-0 te verslaan. Ook Jan Boskamp was aandachtig toeschouwer van het groepsfase-duel en spreekt van ‘de stunt van het jaar.’

“Ik was analist voor Liverpool-Ajax, maar ik zat op m’n scherm meer naar Brugge te kijken. Ik wist niet wat ik zag”, blikt Jan terug in gesprek met Het Belang van Limburg. “Porto is een heel goede ploeg, maar ze werden gewoon van de mat gespeeld. Echt indrukwekkend. Ook knap van Kareltje (Club Brugge-trainer Carl Hoefkens, red.) dat hij altijd is blijven vasthouden aan zijn manier van spelen, ondanks die moeilijke start.“

Toch is Jan ook kritisch op de trainer van Brugge, die hij nog kent uit hun gezamenlijke periode bij Stoke City. “Of hij moet leren lachen na een doelpunt? Ja, helemaal akkoord. Als je met 0-4 wint, moet je daar niet staan pruilen alsof je Carlo Ancelotti bent. Als speler was hij altijd de leukste thuis. Dan mag hij nu ook wel wat vreugde tonen na een doelpunt”, vindt de analist. “Als ik ‘m zie, dan knal ik hem voor z’n eikel. Voetbal is emotie. Niets mis mee om dat te tonen.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.