Terug

Volg Vandaag Inside

Jahanbakhsh aan de basis van eerste verlies Dick Advocaat met Irak

Jahanbakhsh aan de basis van eerste verlies Dick Advocaat met Irak

7 sep 2021, 23:33

Dick Advocaat heeft zijn tweede wedstrijd als bondscoach van Irak verliezend afgesloten. Buurland Iran was in het WK-kwalificatieduel met 0-3 te sterk in Qatar, waar Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh de score opende.

Advocaat begon vorige week nog positief aan zijn avontuur in het Midden-oosten. In Seoul speelde zijn ploeg knap gelijk tegen Zuid-Korea. Helaas voor de 73-jarige oefentrainer kon Irak de ingeslagen weg niet voortzetten tegen Iran. Uitgerekend Feyenoorder Jahanbakhsh was al vroeg in de wedstrijd verantwoordelijk voor de 0-1. De Irakezen gingen uiteindelijk met een forse nederlaag van het veld af door Iraanse doelpunten van Mehdi Taremi en Ali Gholizadeh [0-3].

De Hagenaar neemt het met Irak in poule A ook nog op tegen Libanon, Syrië en de Verenigde Arabische Emiraten. Alleen de beste twee landen gaan door naar de volgende WK-kwalificatieronde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.