Terug

Volg Vandaag Inside

Jadon Sancho voor 85 miljoen euro van Dortmund naar ManUnited

Jadon Sancho voor 85 miljoen euro van Dortmund naar ManUnited

1 juli 2021, 12:15

De eerste grote voetbaltransfer van deze zomer is een feit. De Engelse aanvaller Jadon Sancho verhuist voor 85 miljoen euro van Borussia Dortmund naar Manchester United. De beursgenoteerde Duitse club meldde dat het een akkoord heeft bereikt met ManUnited.

De deal is nog wel onder voorbehoud van de medische keuring. Sancho (21) is momenteel met Engeland actief op het EK. De aanvaller mocht pas één keer een paar minuten invallen van bondscoach Gareth Southgate. Engeland neemt het zaterdag in de kwartfinale in Rome op tegen Oekraïne.

Dortmund nam Sancho in 2017 over van Manchester City. De Engelsman speelde inmiddels meer dan honderd wedstrijden in de Bundesliga, waarin hij 38 doelpunten maakte. Sancho won afgelopen seizoen met Dortmund de Duitse beker. Hij had nog een contract voor twee jaar bij de club. Vorig seizoen wilde Manchester United de Engelsman ook al overnemen van Dortmund, maar toen vroegen de Duitsers 120 miljoen euro. Dat bedrag wilden de 'Mancunians' niet betalen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.