Terug

Volg Vandaag Inside

Jaarcongres UEFA 2020 in Amsterdam

Jaarcongres UEFA 2020 in Amsterdam

3 dec 2018, 19:05

DUBLIN (ANP) - Het jaarcongres van de Europese voetbalbond UEFA is voor het jaar 2020 toegewezen aan Nederland. Plaats van handeling wordt een nog nader te bepalen locatie in Amsterdam, meldt de Nederlandse KNVB. De datum is 3 maart.

,,Geweldig dat zoiets in Nederland gaat plaatsvinden", zegt secretaris-generaal van de KNVB Gijs de Jong vanuit Dublin. Daar vond de loting plaats van de Nations League en bracht de UEFA het goede nieuws over het jaarcongres over aan de KNVB. ,,Er spreekt vertrouwen uit en het past mooi bij de wedstrijden die er dat jaar voor het EK van 2020 in ons land worden gespeeld. Het is wederom een signaal dat mensen weten dat Nederland dit soort grote klussen aankan."

Het congres is te beschouwen als de jaarvergadering van de Europese bond, waarin alle 55 aangesloten landen aanschuiven voor de samenkomst van het hoogste besluitvormende orgaan van de UEFA. In totaal komen er dan 400 voetbalbestuurders bijeen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.