Terug

Volg Vandaag Inside

Ivankovic volgt Erwin Koeman op als bondscoach Oman

Ivankovic volgt Erwin Koeman op als bondscoach Oman

20 jan 2020, 10:57

De nationale voetbalbond van Oman heeft Branko Ivankovic aangesteld als opvolger van de ontslagen bondscoach Erwin Koeman. De 58-jarige Nederlander werd vorige maand weggestuurd, omdat Oman als titelverdediger op het toernooi om de Golf Cup al in de groepsfase strandde. Koeman werkte amper een jaar bij Oman, waar hij Pim Verbeek opvolgde als bondscoach.

In de zoektocht naar een nieuwe bondscoach kwam Oman uit bij Ivankovic. De 65-jarige Kroaat leidde Iran naar het WK van 2006 in Duitsland. Ivankovic was als assistent van Miroslav Blazevic actief op het WK 1998, waar Kroatië ten koste van Oranje het brons pakte.

Als clubtrainer vierde Ivankovic kampioenschappen in Kroatië (met Dinamo Zagreb), China (met Shandong Luneng) en Iran (met Persepolis). Met die Iraanse ploeg bereikte hij in 2018 ook de finale van de Aziatische Champions League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.