Italië, Spanje en Frankrijk maken geen fout in WK-kwalificatie

1 apr 2021, 01:22

Italië, Spanje en Frankrijk hebben woensdagavond geen fout gemaakt in hun WK-kwalificatieduels. Italië won met 0-2 van Litouwen, Spanje was met 3-1 te sterk voor Kosovo en Frankrijk versloeg Bosnië-Herzegovina met 0-1.

Litouwen - Italië

Italië heeft in groep C van de kwalificatie voor de wereldtitelstrijd van 2022 in Qatar ook na drie wedstrijden nog de maximale score. In Vilnius was daarvoor een magere zege (0-2) op Litouwen voldoende.

In deze poule heeft ook Zwitserland nog geen verliespunten. Dit land heeft echter pas twee duels achter de rug.

Na een eerste helft zonder hoogtepunten zette Stefano Sensi de Italianen meteen na de hervatting op voorsprong. De invaller, net 3 minuten in het veld, schoot raak na terugleggen van Manuel Locatelli. Ver in blessuretijd benutte Ciro Immobile nog een strafschop.

Kosovo-Spanje

Door een zege op Kosovo heeft Spanje de leiding genomen in groep B van de kwalificatie voor de wereldtitelstrijd. In Sevilla won het land met 3-1. Met 6 punten uit twee duels staat Zweden er echter relatief beter voor dan de formatie van bondscoach Luis Enrique, die eerder punten verspeelde door gelijk te spelen tegen Griekenland.

Na ruim een half uur zette Dani Olmo de Spanjaarden op voorsprong. Hij draaide de bal in de bovenhoek na een breedtepass van Jordi Alba. Olmo had in de vorige wedstrijd zijn land met een doelpunt in de slotfase langs Georgië geholpen.

Slechts enkele minuten later liep de formatie verder uit. Met een diagonaal schot zorgde Ferrán Torres voor 0-2. In de 70e minuut kwam de spanning terug, toen Besar Halimi scoorde voor Kosovo, na een vreemde actie van doelman Unai Simón. Kort later herstelde Gerard de marge.

Bosnië-Herzegovina - Frankrijk

Frankrijk heeft in groep D van de WK-kwalificatie met moeite gewonnen van Bosnië-Herzegovina. In Sarajevo werd het 0-1 voor de formatie van bondscoach Didier Deschamps. De wereldkampioen had dat hard nodig, na het eerdere gelijkspel in eigen huis tegen Oekraïne. Voorlopig gaat Frankrijk desondanks ruim aan de leiding in de poule.

Na precies een uur zette Antoine Griezmann de Fransen op voorsprong. De aanvaller van Barcelona kopte raak uit een voorzet van Adrien Rabiot.

Hugo Lloris stond voor de 123e keer onder de lat bij Frankrijk. Hij heeft nu net zoveel interlands gespeeld als aanvaller Thierry Henry. Alleen Lilian Thuram (142) voetbalde vaker voor de wereldkampioen.