Terug

Volg Vandaag Inside

Italië en Portugal kunnen niet allebei naar WK in Qatar

Italië en Portugal kunnen niet allebei naar WK in Qatar

26 nov 2021, 17:43

Italië komt in de halve finales van de play-offs om de laatste drie Europese WK-tickets in eigen land uit tegen Noord-Macedonië. De winnaar van dat duel speelt tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Portugal en Turkije, met als inzet het WK-ticket. Dat heeft de loting in Zürich voor de drie 'trajecten' bepaald. Dat betekent dat of de regerend Europees kampioen (Italië) of de Europees kampioen van 2016 (Portugal) ontbreekt bij het WK in 2022 in Qatar.

Italië liep eerder deze maand de poulezege, goed voor directe plaatsing voor het WK in 2022, mis in Noord-Ierland. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini kwam in Belfast niet verder dan 0-0. Daardoor ging het WK-ticket naar Zwitserland, dat Bulgarije met 4-0 versloeg.

Portugal verloor in de laatste groepswedstrijd in Lissabon met 2-1 van Servië, dat daardoor het WK-ticket pakte. In dat duel vervulde Ajacied Dusan Tadic met een doelpunt en een assist een hoofdrol.

In traject A speelt Schotland tegen Oekraïne en Wales tegen Oostenrijk. In traject B neemt Rusland het op tegen Polen en komt Zweden uit tegen Tsjechië. In traject C zijn Italië en Noord-Macedonië aan elkaar gekoppeld en gaat Portugal de strijd aan met Turkije. De winnaars van de halve finales strijden in hun traject om het WK-ticket.

Italië weet nu al dat een eventuele finale om het WK-ticket in Portugal of Turkije zal worden gespeeld. In traject A hebben Wales of Oostenrijk het thuisvoordeel bij een mogelijke finale en in traject B kunnen Rusland of Polen een eventuele eindstrijd in eigen land afwerken.

De halve finales vinden op 24 maart 2022 plaats, waarna de drie finales op 29 maart worden afgewerkt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.