Terug

Volg Vandaag Inside

Italië grijpt de macht in poule van Nederlands elftal

Italië grijpt de macht in poule van Nederlands elftal

15 nov 2020, 23:46

Het Nederlands elftal heeft het bereiken van de finaleronde van de Nations League niet in eigen hand. Oranje is woensdag tijdens de laatste speelronde van de groepsfase afhankelijk van Italië, dat de koppositie van de poule veroverde met een dikverdiende thuiszege op Polen (2-0).

Italië verdedigt woensdag tijdens een uitduel met Bosnië en Herzegovina een voorsprong van een punt op het Nederlands elftal, dat tegelijkertijd op bezoek gaat bij Polen. Alleen de groepswinnaar schaart zich bij de laatste vier van de tweede editie van de Nations League. Polen kan de poule ook nog winnen. Die ploeg heeft nu een achterstand van 2 punten op Italië.

Jorginho opende in de 27e minuut vanaf de strafschopstip de score voor Italië, dat vooral in de eerste helft veel sterker was dan de bezoekers die het duel met 10 man beëindigden. Invaller Jacek Góralski kreeg in de 77e minuut een tweede gele kaart en is daardoor geschorst voor het duel met Oranje. Even daarna bepaalde invaller Domenico Berardi de eindstand (2-0).

Het Nederlands elftal verloor vorig seizoen de finale van de Nations League. Portugal bleek met 1-0 te sterk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.