Terug

Volg Vandaag Inside

Italiaanse voetballegende Pirlo nieuwe trainer van Turkse club Karagümrük

Italiaanse voetballegende Pirlo nieuwe trainer van Turkse club Karagümrük

12 juni 2022, 17:49

Andrea Pirlo wordt de nieuwe hoofdcoach van Fatih Karagümrük, de nummer 8 uit de Turkse competitie. De 43-jarige Italiaan heeft een eenjarig contract getekend. Dat maakte de Turkse club zondag bekend via social media.

'Pirlo heeft een contract getekend waardoor hij vanaf 1 juli voor een jaar in dienst is van Karagümrük', valt te lezen bij een foto van de Italiaanse wereldkampioen van 2006 voor het logo van de ploeg.

Pirlo begint in Turkije aan zijn tweede klus als trainer. In mei 2021 werd hij ontslagen bij het Italiaanse Juventus, dat na negen opeenvolgende landstitels werd onttroond als kampioen in de Serie A. Juventus kwam onder leiding van Italiaanse oud-topvoetballer niet verder dan de vierde plek in het seizoen 2020-2021.

Bij Fatih Karagümrük is Pirlo de opvolger van Volkan Demirel, die eind mei vertrok. De Turkse ploeg eindigde in het seizoen 2021-2022 als achtste in de Süper Lig.

Pirlo wordt dinsdag tijdens een persconferentie officieel gepresenteerd als nieuwe coach.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.