Terug

Volg Vandaag Inside

Italiaanse voetbalclubs willen VAR kunnen aanvragen

Italiaanse voetbalclubs willen VAR kunnen aanvragen

14 feb 2020, 14:02

De Italiaanse voetbalclubs uit de Serie A willen een aantal keer per wedstrijd zelf de videoarbiter kunnen inschakelen. Ze hebben hun verzoek neergelegd bij de nationale bond, die aan de mondiale federatie FIFA heeft gevraagd of het hiermee mag experimenteren. In het tennis is het al gebruikelijk dat spelers iedere set drie keer een 'challenge' kunnen aanvragen als ze twijfelen over een beslissing van de lijnrechters.

De Serie A maakt al enkele jaren gebruik van videoarbitrage (VAR), maar desondanks is er nog vaak discussie over beslissingen van de arbitrage. Eén van de kritiekpunten is dat de scheidsrechters op het veld te weinig naar de kant gaan om beelden terug te kijken op het scherm.

Heel wat clubs pleiten daarom voor de invoer van challenges: een vastgesteld aantal mogelijkheden per wedstrijd om de scheidsrechter te vragen beelden van een discutabel moment terug te kijken. Eind deze maand vergadert de internationale spelregelcommissie IFAB over onder meer mogelijke veranderingen in het gebruik van de VAR.

Italië is niet het enige land dat klaagt over de VAR. Ook in andere Europese competities klagen de clubs met regelmaat over de toepassing van de VAR. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat de VAR wordt veranderd.

VIDEO - Goal Promes wordt onterecht afgekeurd dankzij de VAR

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.