Terug

Volg Vandaag Inside

Italiaanse voetbalclubs mogen in mei weer gaan trainen

Italiaanse voetbalclubs mogen in mei weer gaan trainen

27 apr 2020, 00:03

De Italiaanse voetbalclubs mogen over ruim een week, vanaf 4 mei, weer gaan trainen. De spelers moeten daarbij wel eerst twee weken minimaal 2 meter afstand houden van elkaar. Vanaf 18 mei kunnen de reguliere groepstrainingen weer starten, vertelde de Italiaanse premier Giuseppe Conte zondag. Het is de bedoeling dat begin juni de voetbalcompetities in Italië hervat worden.

In de Serie A werd op 9 maart voor het laatst gespeeld. Italië belandde daarna vanwege het coronavirus in een lockdown. Met nu 26.644 bevestigde doden behoort Italië tot de landen die het zwaarst zijn getroffen door het besmettelijke longvirus. Conte vertelde zondagavond dat de lockdown stapsgewijs wordt opgeheven.

"We bekijken of de omstandigheden zo zijn, dat we het seizoen kunnen afmaken", zei Conte. "Gezondheid en veiligheid staan daarbij voorop. We houden van sport, maar we willen niet dat onze idolen ziek worden." De nationale voetbalbond besloot afgelopen week om de einddatum van het seizoen officieel te verschuiven van 30 juni naar 2 augustus.

Mark Rutte maakte afgelopen week bekend dat er in Nederland tot in ieder geval 1 septemer geen betaald voetbal wordt gespeeld. Johan kon zich wel vinden in die maatregel. Bekijk de beelden hieronder!

Johan is het eens met Mark Rutte: 'Nog te vroeg om teugels te laten vieren'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.