Terug

Volg Vandaag Inside

Italiaanse voetbalbond rouwt om overleden 'icoon' Rossi

Italiaanse voetbalbond rouwt om overleden 'icoon' Rossi

10 dec 2020, 12:01

De Italiaanse voetbalwereld rouwt om het overlijden van Paolo Rossi, de spits die zijn land in 1982 de wereldtitel bezorgde. "We verliezen een vriend en een icoon van ons voetbal", zegt voorzitter Gabriele Gravina van de Italiaanse bond FIGC. "Het overlijden van 'Pablito' zorgt weer voor een diepe pijn, een wond in het hart van alle fans, die moeilijk te genezen is."

In de nacht van woensdag op donderdag werd bekend dat Rossi op 64-jarige leeftijd is overleden. De vlaggen op het hoofdkantoor van de FIGC en op het nationale trainingscentrum zijn halfstok gehangen.

Rossi leidde Italië op het WK van 1982 in Spanje met zes doelpunten naar de wereldtitel. De spits maakte al zijn goals in de laatste fase van het toernooi: drie in de beslissende groepswedstrijd uit de tweede ronde tegen Brazilië (3-2), twee in de halve finale tegen Polen (2-0) en de openingstreffer in de finale tegen West-Duitsland (3-1). Rossi werd topscorer van het WK en ontving dat jaar ook de Gouden Bal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.