Terug

Volg Vandaag Inside

Italiaanse voetbalbond beslist dinsdag over stopzetten Serie A

Italiaanse voetbalbond beslist dinsdag over stopzetten Serie A

8 mrt 2020, 15:59

De Italiaanse voetbalbond FIGC beslist dinsdag in een speciale vergadering of de voetbalcompetitie wordt stilgelegd vanwege het heersende coronavirus. Duels uit de Serie A, de hoogste klasse van het Italiaanse voetbal, worden inmiddels zonder publiek afgewerkt. Sportminister Vincenzo Spadafora en de Italiaanse spelersvakbond hebben verzocht om helemaal niet meer te voetballen.

Nadat de minister die oproep zondag had gedaan werd de aftrap van het duel tussen Parma en SPAL uitgesteld. Uiteindelijk werd 75 minuten na het geplande aanvangstijdstip alsnog begonnen.

Spadafora had een beroep gedaan op Gabriele Gravina, de voorzitter van de voetbalbond. "Ik denk dat hij meer maatregelen moet nemen en niet het eerste besmettingsgeval moet afwachten. Het heeft geen zin de gezondheid van spelers of scheidsrechters in gevaar te brengen, alleen maar om het voetbal te laten doorgaan terwijl de burgers in het land grote offers brengen."

In Italië waren zaterdag al bijna 6000 besmettingsgevallen gemeld en zijn inmiddels 233 mensen overleden aan de ziekte Covid-19. "Wat moet er nog gebeuren? Stop het voetbal", twitterde Damiano Tommasi, oud-speler en voorzitter van de spelersvakbond.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.