Terug

Volg Vandaag Inside

Italiaanse oud-premier en oud-eigenaar AC Milan Silvio Berlusconi overleden

Italiaanse oud-premier en oud-eigenaar AC Milan Silvio Berlusconi overleden

12 juni 2023, 10:44

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is op 86-jarige leeftijd overleden, schrijft de Italiaanse krant Corriere della Sera. De leider van de centrumrechtse regeringspartij Forza Italia werd vrijdag opgenomen in het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan.

De politicus lag enkele weken geleden ook al in het ziekenhuis. Hij had een longinfectie als gevolg van chronische leukemie en moest anderhalve maand in het ziekenhuis blijven. Berlusconi worstelt al jaren met een broze gezondheid. Zo belandde hij ook in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus.

Berlusconi was drie keer premier van Italië en heeft zijn stempel op het land weten te drukken. Maar ook buiten de politiek was de zakenman en miljardair een geruchtmakende man. Zijn leven werd gekenmerkt door macht, maar ook door seksschandalen en voortdurende beschuldigingen van corruptie en belastingfraude.

Naast zijn carrière als politicus is Berlusconi in eigen land bekend als mediatycoon en een van de rijkste mensen van Italië. Hij was onder meer eigenaar van voetbalclub AC Milan en bezit een aantal televisiestations. Ook zorgde hij regelmatig voor ophef met opvallende uitspraken. Zo beloofde hij eind vorig jaar de spelers van zijn voetbalteam Monza om prostituees naar de kleedkamer te sturen als ze winnen tegen een topploeg uit de Serie A. Hij was jarenlang bevriend met de Russische president Vladimir Poetin, die hij ook na de inval in Oekraïne verdedigd heeft.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.