Terug

Volg Vandaag Inside

Italiaanse krant slaat plank volledig mis met 'Black Friday' kop

Italiaanse krant slaat plank volledig mis met 'Black Friday' kop

5 dec 2019, 12:22

Het Italiaanse voetbal is de afgelopen tijd regelmatig opgeschrikt door racisme-incidenten. Nu heeft een kop van de Italiaanse krant de Corriere dello Sport weer voor ophef gezorgd. De krant kondigt het weerzien tussen Inter-spits Romelu Lukaku en Roma-verdediger Chris Smalling aan als 'Black Friday'. Lukaku en Smalling speelden samen bij Manchester United en staan komende vrijdag lijnrecht tegenover elkaar in de wedstrijd tussen FC Internazionale en AS Roma.

De krant ziet de keuze voor de kop zeker niet als racisme. 'Beide spelers namen een sterke positie in tegen racisme. Ze zijn het symbool van de wederopstanding van hun teams', zo verklaart de krant de keuze voor de titel.

Ondanks de uitleg krijgt de sportkrant op sociale media stevige kritiek te verwerken over de kop. De keuze voor de voorpagina is zeer merkwaardig te noemen, zeker in een periode waarin alle Italiaanse clubs uit de Serie A zich gezamenlijk hebben uitgesproken tegen racisme. In een open brief is een oproep gedaan om het racisme in het Italiaanse voetbal aan te pakken. De clubs willen de handen ineen slaan om de racistische incidenten in de stadions te beëindigen.

Ook AS Roma heeft met verbazing gereageerd op de voorpagina van de krant.

VIDEO - Johan en René in felle discussie over juiste straf bij racisme

Johan en René in felle discussie over juiste straf bij racisme
5:17
Johan en René in felle discussie over juiste straf bij racisme

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.