Terug

Volg Vandaag Inside

Italiaanse clubs nu toch eensgezind: Serie A uitspelen

Italiaanse clubs nu toch eensgezind: Serie A uitspelen

21 apr 2020, 20:15

De twintig clubs uit de Italiaanse Serie A zijn niet langer verdeeld over het al dan niet uitspelen van de competitie, als de omstandigheden dat toelaten. Tijdens een videovergadering werd unaniem gestemd voor het plan om te trachten het huidige seizoen alsnog te voltooien.

Eerder waren diverse clubs, waaronder Sampdoria, Torino en Brescia, tegenstander van een mogelijke hervatting van de competitie, die sinds 9 maart stilligt. "Nu hebben we allemaal de intentie om het seizoen in de Serie A af te maken, mits het veilig is en de Italiaanse regering het toestaat", liet de directie van de Italiaanse topcompetitie weten.

Vertegenwoordigers van de Serie A en de Italiaanse voetbalfederatie (FIGC) praten woensdag opnieuw met afgevaardigden van het Italiaanse kabinet. De FIGC is een groot voorstander van het uitspelen van het seizoen en is in dat streven zelfs bereid om tot aan de herfst tijd daarvoor vrij te maken op de speelkalender.

In de Serie A moeten nog twaalf volledige speelronden worden afgewerkt. De clubs hopen ergens in mei in het zwaar getroffen Italië de training te mogen hervatten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.