Terug

Volg Vandaag Inside

Israël biedt UEFA aan EK te organiseren mét publiek

Israël biedt UEFA aan EK te organiseren mét publiek

17 feb 2021, 18:20

Israël heeft de UEFA aangeboden om komende zomer ten minste een deel van de Europese titelstrijd voetbal te organiseren. Het land biedt zich aan als alternatief, als het elders wegens de pandemie nog niet mogelijk is met publiek te spelen. Israël verwacht probleemloos fans op de tribunes toe te kunnen laten, omdat een groot deel van de bevolking inmiddels al is gevaccineerd.

Het aanbod geldt ook voor de ontknoping van de toernooien om de Europa League en de Champions League. Volgens de leiding van de Israëlische voetbalbond heeft de UEFA in elk geval al positief gereageerd over het voorstel met betrekking tot de Champions League, "als de pandemie het in de beslissende fase niet toelaat voor publiek te spelen."

Als alles volgens planning verloopt houdt de UEFA vast aan het plan om het EK in twaalf landen af te werken. Amsterdam behoort tot de speelsteden. Vooralsnog zijn er vanwege de reisbeperkingen in Europa al grote problemen om alle internationale wedstrijden in de daarvoor aangewezen stadions te spelen. Veel wedstrijden zijn derhalve verplaatst, waarbij onder meer Boedapest een populaire plaats van bestemming is. De UEFA wil de mogelijkheden in april verder bekijken, om tot een definitieve beslissing te komen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.