Terug

Volg Vandaag Inside

Irakees international genadeloos voor Advocaat: 'Gekozen om zijn naam en grote ego'

Irakees international genadeloos voor Advocaat: 'Gekozen om zijn naam en grote ego'

17 nov 2021, 10:39

Dick Advocaat beleeft zware tijden als bondscoach van Irak. De ploeg verloor dinsdag kansloos van Zuid-Korea (3-0) en zakte verder weg in de race voor een WK-ticket. De nieuwe domper kon op veel kritiek rekenen, waaronder van een (oud-)international van Irak.

In de Aziatische WK-kwalificatiecyclus strijden 6 landen om directe tickets naar het WK in Qatar, terwijl de nummer 3 via de achterdeur nog het mondiale toernooi kan bereiken. Na 6 speelrondes heeft de formatie van Advocaat echter nog altijd geen overwinning weten te boeken in de WK-kwalificatiepoule. Er werd 2 maal verloren en al 4 keer werden de punten verdeeld. Het voorlopige resultaat: een teleurstellende 5de plek en bakken met kritiek.

Op Twitter haalt (oud-)international Justin Meram voor de 2e keer uit naar de bondscoach. Meram gaf in oktober al aan dat hij per direct niet meer wil uitkomen voor zijn land, zolang de 'respectloze' Dick Advocaat aan het roer staat. Na een nieuwe domper tegen Zuid-Korea moet de kleine generaal het wederom ontgelden. Op het sociale medium laat Meram weten: 'Vorige maand sprak ik de waarheid', begint de international. 'Dick en zijn stafleden denken dat zij groter zijn dan Irak. Telkens weer hebben zij het verkeerd. Zijn gekozen om hun naam en grote ego', aldus Meram keihard voor de huidige bondscoach van Irak.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.