Terug

Volg Vandaag Inside

Iraanse voetballer hangt doodstraf boven het hoofd na deelname aan protesten

Iraanse voetballer hangt doodstraf boven het hoofd na deelname aan protesten

13 dec 2022, 11:04

De Iraanse profvoetballer Amir Nasr-Azadani hangt de doodstraf boven het hoofd na deelname aan anti-regeringsprotesten in eigen land, die sinds september het land overspoelen. Spelersvakbond FIFPRO heeft steun uitgesproken richting de 26-jarige speler van Iranjavan FC.

"FIFPro is geschokt door de berichten dat de professionele voetballer Amir Nasr-Azadani een executie te wachten staat nadat hij campagne voerde voor vrouwenrechten en basisvrijheden in zijn land. We zijn solidair met Amir en roepen op tot de onmiddellijke opschorting van zijn straf", twitterde de vakbond.

Het hoofd van de gerechtelijke autoriteit in de west-centrale stad Isfahan zei eerder dat de voetballer, die sinds 18 november wordt vastgehouden, ervan wordt beschuldigd deel uit te maken van een groep van negen personen die de "fundamenten van de Islamitische Republiek Iran" wilden aanvallen, aldus het persagentschap Isna.

(tekst gaat verder onder de tweet.)

Eerder in De Oranjewinter werd het protest van de Iraanse spelers besproken, die voorafgaand aan het WK-duel met Engeland protesteerden door niet mee te zingen met het volkslied. Bekijk de reactie van de mannen terug in de onderstaande video.

Johan onder indruk van protest spelers Iran: 'De ultieme helden van het WK'
1:52
Johan onder indruk van protest spelers Iran: 'De ultieme helden van het WK'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.