Terug

Volg Vandaag Inside

Inzamelingsactie voor opgepakte voetballer

Inzamelingsactie voor opgepakte voetballer

5 feb 2019, 09:50

SYDNEY (ANP) - De Australische spelersvakbond PFA heeft een inzamelingsactie opgezet voor Hakeem Al Araibi, de voetballer uit Bahrein die al ruim twee maanden vastzit in Thailand. De PFA wil zoveel mogelijk geld ophalen om een Thaise mensenrechtenadvocaat te kunnen inhuren. De nationale voetbalbond van Australië beloofde meteen 10.000 dollar te storten. Bahrein heeft om uitlevering gevraagd van Al Araibi, die in zijn geboorteland een celstraf van tien jaar moet uitzitten vanwege vermeende vernielingen.

De voormalig international van Bahrein vluchtte in 2014 naar Australië, waar hij politiek asiel kreeg en inmiddels voetbalt voor de club Pascoe Vale FC. Al Araibi verscheen maandag, met zijn voeten geboeid, voor de rechter in Bangkok die zich over het uitleveringsverzoek buigt. ,,,Alsjeblieft Australië, laat me niet naar Bahrein sturen. Bahrein zal me niet verdedigen'', riep hij naar verslaggevers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.