Terug

Volg Vandaag Inside

Inzamelingsactie voor ex-voetballer na ongeluk

Inzamelingsactie voor ex-voetballer na ongeluk

30 dec 2018, 20:19

UTRECHT (ANP) - Supporters van voetbalclub FC Utrecht zijn een inzamelingsactie begonnen voor voormalig speler Leon de Kogel. Hij raakte afgelopen juni zwaargewond door een ernstig auto-ongeluk in Malta, waarbij hij werd aangereden door een taxichauffeur op het eiland.

De actie begon twee dagen geleden en zondag aan het begin van de avond was er ruim 5500 euro opgehaald. Meer dan 350 mensen hebben gedoneerd.

De Kogel speelde tussen 2010 en 2015 bij FC Utrecht, daarna speelde hij bij VVV Venlo, Almere City en Go Ahead Eagles. Tijdens zijn ongeluk speelde hij bij de Spaanse club UE Cornellà.

In een recent interview met Voetbal International vertelde de voetballer dat hij nauwelijks nog kan rondkomen en dus ook de noodzakelijke medische kosten niet kan betalen. Zijn Spaanse werkgever betaalt geen salaris meer en de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur uit Malta laat niets horen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.