Invaller Wijnaldum zorgt voor unicum

8 mei 2019, 00:47

LIVERPOOL (ANP) - Georginio Wijnaldum heeft slechts 10 minuten nodig gehad om als invaller voor een unicum te zorgen in de Champions League. De international van Oranje werd de eerste speler die in de halve finales als invaller in één wedstrijd twee doelpunten maakte, zo zocht databureau Gracenote uit.

De Rotterdamse middenvelder van Liverpool kwam in de return tegen FC Barcelona in de halve finales direct na rust in het veld. Met doelpunten in de 54e en 56e minuut zorgde Wijnaldum ervoor dat Liverpool de opgelopen schade uit de eerste wedstrijd (3-0) volledig wegwerkte.

De Engelse club was vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen via Divock Origi. Wijnaldum tilde de score met twee treffers naar 3-0. De Rotterdammer tikte eerst een voorzet van Trent Alexander-Arnold achter doelman Marc-André ter Stegen en 2 minuten later passeerde hij de Duitser weer, dit keer met een kopbal.