Invaller Messi leidt Barcelona naar winst

20 jan 2019, 23:49

BARCELONA (ANP) - In de Spaanse competitie heeft FC Barcelona de koppositie geconsolideerd. De titelverdediger won in Camp Nou nogal moeizaam van middenmoter CD Leganés: 3-1. Daardoor bleef het verschil vijf punten met nummer twee Atlético Madrid, dat SD Huesca met 3-0 versloeg.

Ousmane Dembélé was ruim een uur de beste man bij Barcelona. De Franse aanvaller dartelde over het veld en opende na een half uur de score uit een ragfijne aanval. Hij moest echter in de 69e minuut het veld geblesseerd verlaten.

Lionel Messi begon op de bank. De sterspeler van Barça kreeg rust. Hij moest in de 64e minuut alsnog het veld in, omdat Leganés door een treffer van Martin Braithwaite op gelijke hoogte was gekomen. Mede dankzij Messi nam de thuisploeg opnieuw een voorsprong. Doelman Iván Cuellar kon een schot van de Argentijn nog uit de kruising houden, maar in de rebound sloeg Luis Suárez toe (2-1). In de extra tijd zorgde Messi zelf nog voor 3-1.