Invaller Martínez helpt Inter aan overwinning

26 dec 2018, 23:41

MILAAN (ANP) - Het verschil tussen koploper Juventus en achtervolger Napoli is woensdag tijdens de achttiende speelronde in de Italiaanse voetbalcompetitie nog wat verder opgelopen. Enkele uren na het gelijkspel tussen Atalanta en Juventus (2-2) verspeelde ook Napoli punten, drie zelfs. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti ging in de blessuretijd ten onder bij nummer drie Internazionale: 1-0. De Argentijnse invaller Lautaro Martínez maakte in de 91e minuut het doelpunt.

Juventus heeft nu negen punten meer dan Napoli en veertien meer dan Inter.

De wedstrijd tussen Inter en Napoli, die eerder deze maand allebei strandden in de groepsfase van de Champions League, kende een merkwaardig begin. Spits Mauro Icardi van Inter schoot de bal vanaf de aftrap direct op het doel. Keeper Alex Meret zag tot zijn opluchting dat de bal tegen de lat kwam en niet in zijn doel verdween.

Gele kaart

Dat begin was niet de voorbode van een spectaculair en goed duel. De hoogtepunten voor beide doelen waren spaarzaam. Napoli raakte halverwege de eerste helft Marek Hamsik kwijt met een blessure. Kort voor rust redde verdediger Kalidou Koulibaly op de lijn bij een inzet van Icardi.

Koulibaly speelde na rust ook een belangrijke rol. De Senegalees kreeg in de 80e minuut een gele kaart voor een overtreding. Voor zijn reactie richting de scheidsrechter (applaudisseren op een cynische manier) kreeg hij direct zijn tweede gele kaart. Inter, met Stefan de Vrij de gehele wedstrijd op het veld, profiteerde via Martínez van die overtalsituatie. Kort daarvoor miste Napoli nog een enorme kans.

Napoli beëindigde de wedstrijd met negen man. Na Koulibaly kreeg ook zijn ploeggenoot Lorenzo Insigne in de 95e minuut een rode kaart.