Invaller Dessers bezorgt Feyenoord ook tegen AZ een zege

7 nov 2021, 18:56

Cyriel Dessers heeft een topweek in stijl afgesloten. De spits van Feyenoord vierde in blessuretijd van het thuisduel met AZ het winnende doelpunt (1-0). Hij scoorde in de 92e minuut, net als afgelopen zondag tegen Sparta Rotterdam (0-1). Dessers maakte donderdag ook de winnende treffer van het uitduel met 1. FC Union Berlin in de Conference League (1-2)

Dessers sloeg toe op een moment dat Feyenoord niet meer kon camoufleren dat het een zwaar uitduel met Union Berlin in de benen had. Wie de thuisploeg zag starten tegen AZ had niet meteen in de gaten dat de club donderdag nog op een loodzwaar veld in Berlijn actief was. De thuisploeg opende furieus en zette de bezoekers zwaar onder druk. Vooral Jordy Clasie had het daar moeilijk mee. De oud-speler van Feyenoord blunderde in de 11e minuut en mocht van geluk spreken dat Bryan Linssen de score niet opende. Luis Sinisterra was ook dichtbij de 1-0 maar raakte de paal.

Feyenoord domineerde aanvankelijk, maar kon het hoge tempo van de openingsfase niet lang volhouden. Toch verscheen AZ voor rust maar eenmaal gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. Doelman Justin Bijlow keerde de inzet van Dani de Wit met enige moeite. Feyenoord startte met Fredrik Aursnes. Alireza Jahanbakhsh begon het duel met zijn oude club op de bank. De tweestrijd betekende voor meerdere spelers een weerzien met oude bekenden. Guus Til speelde net als Jahanbakhsh voor AZ. Clasie en Bruno Martins Indi van AZ braken in het shirt van Feyenoord door in het betaalde voetbal.

Trainer Arne Slot werd vorig seizoen ontslagen bij AZ omdat hij met zijn huidige club uit Rotterdam gesprekken voerde over zijn toekomst. Hij veerde in de openingsfase van de tweede helft op toen Linssen raak schoot. De aanvaller van Feyenoord stond echter net buitenspel toen hij doeltreffend uithaalde. Na het afgekeurde doelpunt kon de thuisploeg niet meer camoufleren dat het diep was gegaan tegen Union Berlin.

AZ had het donderdag een stuk eenvoudiger met CFR Cluj en dat was te zien in de tweede helft. Het was aan doelman Bijlow te danken dat Tijjani Reijnders en Vangelis Pavlidis niet profiteerden van de vermoeidheid die was toegeslagen bij de thuisploeg. De keeper van Oranje tikte een inzet van Jesper Karlsson tegen de paal. Het duel leek te eindigen in een gelijkspel, totdat Dessers voor de derde keer in een week toesloeg.