Terug

Volg Vandaag Inside

Invalcoach Michael Valkanis 'erg teleurgesteld' na gelijkspel Ajax

17 dec 2023, 20:10

Assistent Michael Valkanis van Ajax heeft teleurgesteld gereageerd na het gelijkspel tegen PEC Zwolle (2-2). De Australiër, die de taken waarnam voor de afwezige trainer John van 't Schip, zag dat de Amsterdammers hun niveau van de laatste tijd niet haalden.

"We hadden geen ritme, de bal ging te langzaam rond", zei Valkanis. De beste kansen waren in het eerste half uur voor PEC, voordat Brian Brobbey Ajax met twee treffers op een 2-0 voorsprong zette. Lennart Thy zorgde na een uur voor de aansluiting, waarna de Duitser in de 89e minuut de 2-2 maakte.

"We zijn erg teleurgesteld dat we niet de 3 punten hebben gepakt", keek Valkanis terug bij ESPN. "Ondanks ons mindere niveau wisten we toch de openingstreffer te maken. Ik vond onze reactie goed na rust en we maakten de 2-0. Ik hoopte dat we daarmee wat meer vertrouwen zouden krijgen en we hadden het daarna mogelijk kunnen afmaken. De goals van PEC waren misschien een beetje fortuinlijk, maar zij speelden een hele goede wedstrijd."

Valkanis had ook gezien dat zijn verdediging de nodige ruimte weggaf. "Onze restverdediging was niet goed. We wilden graag aanvallen, maar we waren dan niet in positie om te verdedigen bij balverlies", aldus de coach, die op de bank zat omdat Van 't Schip bij de bruiloft van zijn zoon in Australië was.

Johan Derksen vertelde vrijdagavond in Vandaag Inside dat hij nog altijd niet onder de indruk is van het spel wat Ajax op dit moment laat zien. Bekijk het fragment waarin Johan zijn mening geeft bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.