Terug

Volg Vandaag Inside

Inval op trainingscomplex Anderlecht

Inval op trainingscomplex Anderlecht

24 apr 2019, 13:18

Onderzoekers van het federaal parket hebben woensdagochtend een inval gedaan op het trainingscomplex van de Belgische voetbalclub RSC Anderlecht. De politieactie zou te maken hebben met een onderzoek naar witwaspraktijken en criminele organisaties rond spelersmakelaars.

,,RSC Anderlecht verleent zijn volledige medewerking", aldus woordvoerster Marie Verbeke. De inval staat los van 'Operatie Propere Handen', het grootschalige onderzoek naar fraude - witwaspraktijken, omkoping en matchfixing - in het Belgische voetbal.

Op het centrum in Neerpede bevindt zich ook de administratie-afdeling van Anderlecht. Anderlecht was niet ingelicht en weet niet waar de speurders naar op zoek zijn. De club onthoudt zich voorlopig dan ook van commentaar tot er meer duidelijkheid is. Vermoedelijk worden enkele documenten van transfers in beslag genomen.

Behalve in Neerpede doet het federaal parket ook invallen in Laken en Schaarbeek.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.