Terug

Volg Vandaag Inside

International Chadli helpt Standard Luik met investering

International Chadli helpt Standard Luik met investering

14 nov 2020, 13:49

De Belgische international Nacer Chadli schiet zijn oude club Standard Luik te hulp. Volgens de kranten L'Echo en de Tijd is de aanvaller van het Turkse Basaksehir één van de drie nieuwe aandeelhouders van Immobilière du Standard de Liège, het bedrijf van Standard-voorzitter Bruno Venanzi.

Chadli, die zijn opleiding bij Standard genoot, is na Axel Witsel de tweede Rode Duivel die investeert in Immobilière. De drie nieuwkomers verhogen het kapitaal van de projectontwikkelaar tot ruim 7 miljoen euro, waardoor het bedrijf het stadion van de Luikse voetbalclub kan vernieuwen.

De hulp van Chadli, die drie seizoenen voor FC Twente uitkwam, komt nadat eerder in de week de Luikse zakenman François Fornieri afzag van een forse bijdrage. Daarmee dreigt Standard vanwege een hoge schuldenlast zelfs de licentie te verliezen. Chadli werd in 2018 na het WK in Rusland benoemd tot ereburger van Luik.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.