Terug

Volg Vandaag Inside

'Interesse vanuit Engeland voor Jurriën Timber'

'Interesse vanuit Engeland voor Jurriën Timber'

12 sep 2021, 18:14

Jurriën Timber maakt een sterke ontwikkeling door bij Ajax en dat is in Engeland niet onopgemerkt gebleven. Onder meer Chelsea en Tottenham Hotspur hebben interesse in de verdediger. Dat meldt 90min.

Beide clubs vergelijken Timber met oud-voetballer William Gallas en volgens het Engelse medium staat de Oranje-international ook op het lijstje van Paris Saint-Germain, Olympique Lyon, AS Monaco, RB Leipzig en Borussia Dortmund. Timber heeft nog een contract tot medio 2024 bij Ajax.

De geboren Utrechter veroverde vorig jaar een basisplaats bij Ajax en mocht vlak voor het EK tijdens een vriendschappelijke interland tegen Schotland voor het Nederlands elftal debuteren. 'Het lijkt hem zo makkelijk af te gaan', zei de inmiddels vertrokken bondscoach Frank de Boer herhaaldelijk tijdens de Europese eindronde. 'Het is alsof hij al jaren international is.'

De 20-jarige Timber hoort wel vaker dat hij zich ogenschijnlijk moeiteloos aanpast aan steeds een niveau hoger. Hij is met zijn 1,79 meter niet lang voor een centrale verdediger. Maar hij compenseert veel met snelheid en techniek. Timber is comfortabel aan de bal kiest als verdediger waar mogelijk de aanval. 'Maar ik moet me toch echt iedere wedstrijd voor de volle 100 procent focussen', vertelt de tweelingbroer van Quinten die nu voor FC Utrecht speelt. 'Het gaat echt niet vanzelf bij me.'

 

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.