Terug

Volg Vandaag Inside

Inter verslaat AC Milan en verstevigt koppositie

Inter verslaat AC Milan en verstevigt koppositie

21 feb 2021, 17:55

Internazionale heeft met duidelijke cijfers de derby tegen stadgenoot AC Milan gewonnen. Het duel, met als inzet de eerste plaats, eindigde in 3-0. Lautaro Martínez was de grote man bij de bezoekers. De Argentijnse aanvaller bracht de eerste en de tweede treffer op zijn naam. De Belg Romelu Lukaku besliste de immer beladen wedstrijd in de 66e minuut. Het was zijn zeventiende competitietreffer en daarmee is hij topscorer van de Serie A.

Inter verstevigde dankzij de ruime zege de koppositie. Nummer 2 AC Milan staat nu op 4 punten.

Het was de eerste Milanese competitiederby met beide teams in de top 2 van de ranglijst sinds april 2011. Verdediger Stefan de Vrij speelde bij Inter de hele wedstrijd en hield onder anderen vedette Zlatan Ibrahimovic van scoren af. De Zweedse aanvalsleider werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Internazionale was vorige maand in het Italiaanse bekertoernooi ook al te sterk voor AC Milan (2-1). In oktober eindigde de eerste derby van het seizoen nog in het voordeel van de club van Ibrahimovic (1-2). Inter won in augustus 2009 voor de laatste keer in de Serie A met een marge van minimaal drie doelpunten van de aartsrivaal (0-4).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.