Terug

Volg Vandaag Inside

Instituut Sportrechtspraak wacht op melding Ajax over Overmars

Instituut Sportrechtspraak wacht op melding Ajax over Overmars

10 feb 2022, 12:59

Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) wacht nog op een officiële melding van Ajax over de zaak rond Marc Overmars. De oud-international besloot afgelopen weekeinde zijn functie als directeur voetbalzaken neer te leggen, nadat Ajax meldingen had gekregen van vrouwelijke werknemers over wangedrag van Overmars. Hij zou gedurende een langere periode aan meerdere vrouwelijke collega's grensoverschrijdende berichten hebben gestuurd.

'Wij hebben nog geen melding ontvangen,' zegt directeur Henk van Aller van het ISR. 'Wij vragen altijd aan betrokken partijen om een zo concreet mogelijke melding te doen. Dat kost doorgaans even tijd. We hebben hier geen deadline voor in onze reglementen. Al kunnen we wel aan de bel trekken bij de betreffende bond, in dit geval de KNVB, als het heel lang duurt.'

Nederlandse sportclubs hebben de plicht om zaken waarin sprake is van grensoverschrijdend gedrag te melden bij het ISR. Die afspraak is gemaakt met alle sportbonden, waaronder de KNVB.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.