Terug

Volg Vandaag Inside

Inspectie tevreden over Ajax-onderzoek Nouri

Inspectie tevreden over Ajax-onderzoek Nouri

4 feb 2019, 15:04

UTRECHT (ANP) - De gezondheidsinspectie (IGJ) vindt dat Ajax zelf ,,gedegen" onderzoek heeft laten doen naar de gang van zaken direct na het hartfalen op het veld bij Abdelhak Nouri. Dat bevestigt een woordvoerder na een bericht van Medisch Contact. Het aanstormende voetbaltalent van Ajax liep blijvend zwaar hersenletsel op.

Na intern onderzoek verklaarde Ajax eerder dat de zorg op het veld niet helemaal goed was verlopen. De inspectie vroeg Ajax daarom speciaal calamiteitenonderzoek te doen. ,,Ajax heeft het onderzoek voortvarend aangepakt, ondanks het gebrek aan ervaring met calamiteitenonderzoek in de zorg", aldus een woordvoerster.

Doel van zo'n onderzoek is om herhaling te voorkomen en er van te leren. ,,Ajax heeft op basis van het calamiteitenonderzoek verbetermaatregelen getroffen. Het is belangrijk dat ook de direct betrokkenen leren van de gebeurtenissen. Wij hebben Ajax gevraagd dat aspect nog wat beter aan te pakken. Wij hebben er vertrouwen in dat Ajax dat zal doen", zegt de inspectie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.