Terug

Volg Vandaag Inside

Inkomsten Manchester United vallen terug

Inkomsten Manchester United vallen terug

15 nov 2018, 16:04

MANCHESTER (ANP/RTR) - De beursgenoteerde voetbalclub Manchester United kampt met dalende inkomsten. Het bedrijf verdiende in aanloop naar het nieuwe seizoen minder geld met lucratieve oefentrips door bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Ook had de Noord-Engelse club minder thuiswedstrijden in het speelschema staan, waardoor de recette lager uitviel.

ManUtd wist in de drie maanden tot 1 oktober, het eerste kwartaal van het boekjaar, 135 miljoen pond (153 miljoen euro) aan omzet binnen te harken. Dat was een jaar eerder nog bijna 144 miljoen pond. Clubvoorzitter Ed Woodward rekent voor het hele seizoen op een recordomzet van 615 miljoen tot 630 miljoen pond.

Op het veld zijn de prestaties van ManUtd minder. De club staat momenteel achtste in de hoogste Engelse voetbaldivisie. Wel ligt de club op koers voor overwintering in de lucratieve Champions League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.