Terug

Volg Vandaag Inside

Iniesta vier maanden uitgeschakeld met gebroken dijbeen

Iniesta vier maanden uitgeschakeld met gebroken dijbeen

16 dec 2020, 21:00

Middenvelder Andrés Iniesta staat vanwege een botbreuk in zijn dijbeen vier maanden aan de kant. De Spanjaard raakte in de kwartfinale van de Aziatische Champions League geblesseerd bij zijn club Vissel Kobe uit Japan. De 36-jarige Iniesta is in Barcelona, de stad waar hij jarenlang speelde, 'succesvol' geopereerd.

In de verlenging van de gewonnen wedstrijd tegen het Zuid-Koreaanse Suwon Bluewings (2-1) liep Iniesta de breuk op. Via Instagram liet hij vanuit het ziekenhuisbed weten zich 'goed te voelen'. 'Na vele tests heb ik het advies van mijn medisch team opgevolgd en we hebben besloten dat de beste optie voor mij was om te worden geopereerd.'

Vissel Kobe werd in de halve finale uiteindelijk uitgeschakeld door het eveneens Zuid-Koreaanse Ulsan Hyundai FC (2-1).

Iniesta verhuisde in 2018 naar Japan, na 442 optredens voor FC Barcelona. Bij de Catalaanse club gold hij jarenlang als smaakmaker in van een van de meest succesvolle formaties van Barcelona ooit. Bij de Vissel Kobe is Iniesta ploeggenoot van oud-Ajacied Thomas Vermaelen. Ook bij Barcelona speelden Iniesta en de Belg een aantal seizoenen samen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.