Terug

Volg Vandaag Inside

Infantino wil steun voor nieuwe toernooien

Infantino wil steun voor nieuwe toernooien

24 okt 2018, 19:16

KIGALI (ANP/RTR) - Voorzitter Gianni Infantino van de FIFA zal zijn controversiële plannen voor twee nieuwe internationale voetbaltoernooien vrijdag in stemming brengen tijdens een vergadering van de wereldvoetbalbond in Kigali, de hoofdstad van Rwanda.

De plannen voor een mini-WK met acht toplanden en een uitgebreid WK voor clubteams werden eerder dit jaar met veel scepsis ontvangen. De UEFA en machtige Premier League, La Liga en Bundesliga voelen weinig voor een uitbreiding van de toch al overvolle voetbalagenda.

Infantino beweert dat hij een groep van investeerders heeft die zijn plannen wil financieren. Een bedrag van 25 miljard dollar voor de komende 12 jaar is genoemd. Het mini-WK moet vanaf 2021 elke twee jaar plaatsvinden en vervangt de Confederations Cup. Het moet de apotheose worden van een mondiale Nations League. Voorts wil Infantino het jaarlijkse WK voor clubteams uitbreiden van zeven naar 24 teams. Dat toernooi zou om de vier jaar moeten plaatsvinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.