Terug

Volg Vandaag Inside

Infantino: ook WK 2022 wordt beste ooit

Infantino: ook WK 2022 wordt beste ooit

21 nov 2018, 23:09

ZÜRICH (ANP) - Vier jaar voor het begin van het WK in Qatar heeft voorzitter Gianni Infantino van de wereldvoetbalbond FIFA al geen twijfels meer. ,,Het zal een zeer opwindend toernooi worden. Fantastisch en verbazingwekkend. Wij zijn FIFA en willen alleen het beste. Dat betekent dat elk komend WK het beste toernooi ooit moet worden. Dat was afgelopen zomer in Rusland het geval en nu zijn alle ingrediënten weer aanwezig om ook het WK in 2022 tot een historisch evenement te maken.''

Het smalle golfstaatje is amper 180 kilometer lang en heeft circa 2,5 miljoen inwoners. Het is voor de eerste keer dat het WK in zo'n klein land wordt gehouden, zonder grote sporthistorie. Om de zinderende hitte in de zomer te vermijden, wordt het WK in Qatar ook nog eens in de winter afgewerkt.

Infantino: ,,Het toernooi zal heel compact zijn, alle stadions liggen maximaal op een uur reistijd van elkaar. Alle infrastructuur is aanwezig om de wereld te verwelkomen. Het klimaat zal eveneens geweldig zijn. Het is nu tussen 15 en 25 graden Celsius in Doha en dat zijn ideale omstandigheden voor zo'n groot evenement.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.