Terug

Volg Vandaag Inside

Infantino hoopt op meer gastlanden WK 2022

Infantino hoopt op meer gastlanden WK 2022

1 dec 2018, 18:23

BUENOS AIRES (ANP) - Het WK voetbal van 2022 wordt mogelijk niet alleen in Qatar gehouden, maar ook in andere landen aan de Perzische Golf. Voorzitter Gianni Infantino van de wereldvoetbalbond FIFA sprak zaterdag in zijn speech op de G20-top in Buenos Aires de hoop uit dat meerdere landen wedstrijden op het komende WK zullen huisvesten.

,,Misschien, als het voetbal ervoor zorgt dat dromen waarheid worden, zullen we in 2022 een WK beleven in Qatar en ook, waarom niet, wat wedstrijden in andere landen aan de Arabische Golf'', zei Infantino. ,,Maar dat is weer een ander verhaal, hopelijk met een mooi einde.'' De baas van de mondiale voetbalbond voegde daar het woord 'inshallah!' aan toe, wat betekent: bij Gods wil.

Infantino heeft al eerder laten doorschemeren dat hij op het WK 2022 graag meer dan 32 landen wil zien. In dat geval heeft Qatar de hulp van enkele buurlanden nodig om alle wedstrijden te kunnen huisvesten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.