Terug

Volg Vandaag Inside

'Infantino hielp PSG en City regels omzeilen'

'Infantino hielp PSG en City regels omzeilen'

2 nov 2018, 20:09

BERLIJN (ANP) - FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft topclubs Paris Saint-Germain en Manchester City geholpen met het omzeilen van de regels op het gebied van Financial Fair Play (FFP). Dat blijkt uit documenten van Football Leaks, gedeeld met internationale media waarmee het samenwerkt.

In 2014 gaf Infantino, die toen nog secretaris-generaal van de Europese voetbalbond UEFA was, fiat aan de twee steenrijke clubs om honderden miljoenen euro's te blijven ontvangen via zwaar overgewaardeerde sponsorcontracten met bevriende partijen. Dit gaat tegen het principe van het FFP in, dat stelt dat sponsorgelden marktconform moeten zijn.

Infantino onderhandelden met de directies van PSG en City en kwam tot een akkoord. De extra inkomsten uit de bevriende sponsoring zouden niet openbaar worden gemaakt, wat ook indruist tegen het FFP.

In 2016 werd Infantino aangesteld als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. Bij zijn aantreden zei hij dat hij een einde wilde maken aan de financiële ongelijkheid tussen de voetbalclubs.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.