Terug

Volg Vandaag Inside

Indien de competitie wordt uitgespeeld, is dit dan de planning voor 2020?

Indien de competitie wordt uitgespeeld, is dit dan de planning voor 2020?

7 apr 2020, 23:20

Vandaag heeft de KNVB laten weten dat zij de competitie graag willen uitspelen, in tegenstelling tot het overgrote deel van de Eredivisieclubs. Stel dat de bond hiervoor toestemming krijgt van de overheid, hoe ziet 2020 er dan uit?

Hervatting competitie

Indien het RIVM na juni geen moeilijkheden ziet om te spelen, dan kunnen de clubs vanaf half mei beginnen met individuele trainingen. Vanaf eind mei kan er in groepsverband weer worden getraind en tot half juni staan er dan oefenwedstrijden op het programma. De competitie kan dan op vrijdag 19 juni weer van start gaan, nadat eerst midweeks de twee inhaalsduels zijn gespeeld. De competitie moet vervolgens zijn afgemaakt voor 31 juli, inclusief play-offs.

Start competitie 20/21

Het nieuwe seizoen staat dan alweer snel voor de deur en begint volgens het ideale scenario op 21 augustus. Consequentie is wel dat er waarschijnlijk met Kerst door gevoetbald zal worden. Daarna zal er pas twee weken winterstop zijn.

RIVM

Dit hele plan valt en staat natuurlijk met de adviezen van het RIVM. De KNVB is daar volledig afhankelijk van. Uiteindelijk is het van het grootste belang dat de gezondheid van de spelers gewaarborgd kan worden. Hier komen overigens ook nog andere problemen bij kijken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met spelerscontracten wanneer de competitie doorloopt tot na 30 juni?

Het zijn prangende vragen waar nog geen duidelijk antwoord op is. Uiteindelijk zal de tijd het leren.

VIDEO - 'Wat Ajax voorstelt is lachwekkend'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.