Terug

Volg Vandaag Inside

Inbraak in woning overleden Paolo Rossi tijdens begrafenis

Inbraak in woning overleden Paolo Rossi tijdens begrafenis

13 dec 2020, 10:43

Op de dag van de begrafenis van voormalig topvoetballer Paolo Rossi is zaterdag volgens Italiaanse media ingebroken in zijn huis in Bucine nabij Arezzo. Een medewerker van de familie ontdekte de inbraak. Volgens nieuwsagentschap Ansa loopt het onderzoek nog, maar er zouden onder meer sieraden gestolen zijn.

Paolo Rossi overleed donderdag op 64-jarige leeftijd. Duizenden fans waren zaterdag aanwezig bij en rond zijn begrafenis in Vicenza. De kist met de ster van het wereldkampioenschap in 1982 werd naar de plaatselijke kathedraal gedragen door ploeggenoten van het Italiaanse elftal waarmee Rossi destijds het WK won. Onder hen bevonden zich Marco Tardelli, Antonio Cabrini, Giancarlo Antognoni, Alessandro Altobelli, Franco Causio, Fulvio Collovati en Giuseppe Bergomi. De plechtigheid werd live door de omroep RAI uitgezonden.

Voetbalclub Vicenza hield vrijdag in het stadion een afscheidsplechtigheid voor Rossi. De spits speelde tussen 1976 en 1979 voor Vicenza. Dankzij de doelpunten van Rossi promoveerde de club in 1977 naar de Serie A.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.