Terug

Volg Vandaag Inside

In januari nog geen wedstrijden met publiek in betaald voetbal

In januari nog geen wedstrijden met publiek in betaald voetbal

9 dec 2020, 19:35

Het betaald voetbal hoopte in januari te kunnen beginnen met beperkt publiek bij wedstrijden in het betaald voetbal, maar dat zit er gezien het aantal coronabesmettingen nog niet in. Dat heeft de directeur betaald voetbal van de KNVB, Eric Gudde, woensdag te horen gekregen in gesprek met premier Mark Rutte, Tamara van Ark, de minister voor Medische Zorg en Anneke van Zanen-Nieberg, de voorzitter van NOC*NSF.

'Vandaag is er goed overleg geweest over het grote maatschappelijke belang van sport in onze samenleving', zei Gudde. 'Er is hierbij nadrukkelijk gesproken over het belang van publiek in onze stadions en de enorme pijn voor onze sector, zowel het gemis voor de supporters als de financiële druk voor de clubs. Helaas laten de besmettingscijfers het nu niet toe om al terug te keren naar de fase met beperkt publiek. Ik heb van Mark Rutte begrepen dat de ic-opnames in elk geval van gemiddeld 24 naar maximaal 10 opnames per dag moeten, voordat er versoepelingen mogelijk zijn en de stadions misschien weer open kunnen voor publiek.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.