Terug

Volg Vandaag Inside

'In het begin raakte het me wel als Johan Derksen van alles op tv over me riep'

'In het begin raakte het me wel als Johan Derksen van alles op tv over me riep'

15 mei 2021, 15:10

Joël Drommel speelt aankomende zondag zijn laatste wedstrijd voor FC Twente. De 24-jarige doelman vertrekt na dit seizoen naar PSV. Drommel maakte van alles mee in Enschede en had in het begin ook moeite met kritiek, waaronder van Johan Derksen.

Drommel debuteerde als 18-jarige in een uitverkochte Grolsch Veste tegen Ajax. De keeper maakte een hoop mee bij FC Twente. Zo degradeerde hij met Twente naar de Keuken Kampioen Divisie en kreeg hij veel kritiek over zich heen.

'In het begin raakte het me nog wel als Johan Derksen van alles op tv over me riep, omdat je als jonge jongen ook niet weet hoe je met kritiek moet omgaan', vertelt Drommel in een uitgebreid interview met TC/Tubantia. 'Dat moet je echt leren. Opeens sta je midden in de schijnwerpers en vindt iedereen iets van je. Nu sta ik er boven. Ik vind het vooral vervelend voor mijn ouders, die hebben daar meer last van.'

Het was nog maar de vraag of de transfer van Drommel naar PSV door zou gaan. Inmiddels is Drommel sinds kort de duurste keeper uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. 'Je wilt je afsluiten van alle transferperikelen en onderhandelingen, maar onbewust heeft het blijkbaar toch invloed op me gehad. Ik denk ook dat dat menselijk is. En nee ik ben nooit kwaad geweest op FC Twente omdat ik begrijp dat iedereen het beste wil', aldus Drommel.

 

 

 

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.