Terug

Volg Vandaag Inside

'In de kleedkamer van Ajax zit heel veel vechtlust'

'In de kleedkamer van Ajax zit heel veel vechtlust'

18 feb 2021, 23:57

Erik ten Hag was een trotse trainer na afloop van de uitzege van Ajax op Lille in de zestiende finales van de Europa League (1-2). "In onze kleedkamer zit zoveel vechtlust", stelde hij. "De jongens geven nooit op. Dat hebben ze al zo vaak bewezen. En nu dus ook weer."

Ajax keek in de 87e minuut nog tegen een achterstand van 1-0 aan, door een enorme blunder van Nicolás Tagliafico die de bal te zacht terugspeelde op doelman Maarten Stekelenburg. "Maar dan is het zo mooi dat Nico in de 87e minuut die strafschop versiert die Tadic benut. Ik was al tevreden met een uitslag van 1-1, maar dan scoort Brobbey ook nog. We zijn er nog niet en zullen komende week weer zo goed moeten spelen. Maar dit is natuurlijk een geweldig resultaat met het oog op de achtste finale."

Ten Hag wilde Brobbey al bij een gelijke stand brengen. "0-0 is niet zo'n goede uitslag en ik wilde heel graag winnen", zei hij. "Wij waren in mijn ogen de betere ploeg. En dat is knap als je tegen de koploper van Frankrijk speelt. We hebben eigenlijk geen kans weggegeven, behalve dat doelpunt. Dat was de enige onachtzaamheid aan onze kant. Dat is toch knap als je een uitwedstrijd tegen de koploper van Frankrijk speelt."

De trainer van Ajax zegt bijna wekelijks dat hij veel meer dan elf basisspelers heeft. "Maar dat heeft iedereen nu wel gezien", aldus de coach die in het noorden van Frankrijk geen beroep kon doen op Sébastien Haller, André Onana, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui. "Maar alle vervangers hebben het goed gedaan", zei Ten Hag, die erkende dat het steeds lastiger wordt om Lisandro Martínez te passeren. "We spelen veel wedstrijden en moeten steeds keuzes maken. Maar hij was fantastisch."

"Maar ik ben ook heel blij dat een jongen als Neres er weer aankomt", aldus Ten Hag. "Hij is er nog niet maar ik zag wel weer af en toe de glimpen van de Neres van voor zijn blessures. Idrissi komt er ook aan. We hebben hier hard voor gewerkt, maar ik denk dat we er met Ajax heel goed voor staan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.