Terug

Volg Vandaag Inside

'In Amsterdam moeten ze donderdag juichen voor Feyenoord'

29 feb 2024, 15:06

Feyenoord neemt het vanavond in de halve finale van de KNVB-beker op tegen FC Groningen. De Rotterdammers zullen bij een eventuele overwinning van de thuisploeg niet de enige zijn die juichen, maar ook een gedeelte van de competitie. Onder meer Ajax, AZ en FC Twente zijn gebaat bij succes voor de Rotterdamse club.

Bij een mogelijke bekerwinst van Feyenoord verandert de ticketverdeling voor Europees voetbal bij de huidige stand van de Eredivisie. De winnaar van de KNVB-beker ontvangt een direct ticket voor de Europa League, maar dit betekent niets voor de Rotterdammers, als zij zich als nummer twee van de Eredivisie plaatsen voor de Champions League. Sinds dit seizoen gaat de nummer drie van de competitie (nu FC Twente) naar de derde voorronde van de Champions League. Het ticket dat in het bekertoernooi te verdienen is, wordt dan vergeven aan de nummer vier (AZ).

Bij een mogelijke herverdeling voor Europees voetbal krijgt de nummer vijf, op dit moment Ajax, het ticket dat recht geeft op de tweede kwalificatieronde van de Europa League. De Amsterdammers ontlopen dan de play-offs, als ze de huidige plek weten te behouden. "In Enschede zijn ze er ook wel mee bezig", zegt FC Twente-watcher Leon ten Voorde in de AD Voetbalpodcast. "Je staat vijf punten voor op de nummer vier AZ. En ik durf inmiddels wel zo ver te gaan dat niet AZ en Ajax over FC Twente heen gaan."

"Dus eigenlijk moeten alle eerste ploegen die bij de eerste vijf staan donderdag juichen voor Feyenoord", zegt gesprekspartner Etienne Verhoeff, waarop Ten Voorde reageert: "De rest van Nederland is voor Feyenoord, zelfs in Amsterdam, al zullen ze dat nooit hard toegeven. Maar stiekem denk ik toch wel."

De mogelijke ticketverdeling voor Europees voetbal als Feyenoord de beker wint:

  • Eerste: Groepsfase Champions League

  • Tweede: Groepsfase Champions League

  • Derde: Voorronde Champions League

  • Vierde: Groepsfase Europa League

  • Vijfde: Tweede kwalificatieronde Europa League

  • Zesde t/m negende: Play-offs voorronde Conference League

Jan Boskamp sprak afgelopen maandagavond bij Veronica Offside zijn zorgen uit over Feyenoord Santiago Giménez. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.